Mi a különbség a BB, CC és DD krémek között?

A BB krém forradalmasította a kozmetikai piacot. Ugyanakkor már régen léteznek CC és DD krémek is. Miben különböznek ezek a kozmetikumok a nagy elődtől? Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a BB, a CC és a DD krémek, és mi a felhasználási céljuk?

BB krém – tulajdonságok

A BB krém Ázsiából származik, ahol a nők ezt a kozmetikumot az 1980-as évek óta használják. Kevés ember tudja, hogy Németországban találták fel a BB krémet; nehéz elhinni, mert az ázsiai lányok tették igazán népszerűvé. Kezdetben a BB krém elit kozmetikum volt, amelyet csak koreai színésznők használtak, de ez később változott. Ma a világ minden tájáról származó nők naponta használják.

Az ázsiai lányok a hibátlan arcbőrükről ismertek, ezért az elmúlt években az európai és amerikai kozmetikai cégek elkezdtek a BB krémek formuláját követve termékeket készíteni. Jelenleg szinte minden márkának van saját változata.

A “BB” rövidítés a “Blemish Balm”, a “Beauty Balm” vagy a “Blemish Base” elnevezésekből származik. Mindezek a kozmetikai termékek sokoldalú tulajdonságaira utalnak, amelyek egyesítik az alapozó, a hidratáló krém és a korrektor hatásait. Az eredeti BB krémek többsége további napvédőt is tartalmaz, mivel az ázsiai lányok inkább távol maradnak a napsugárzástól. Ezt a tendenciát néhány európai BB készítő cég is felvette.

A BB krém számos különböző terméket helyettesít, ami egyben a legnagyobb előnye is. Követői a krémek, korrektortok és alapozók helyett használják.

A BB krémek elsősorban hidratálják, mattosítják és egyesítik az arcbőrt és annak színét, néhányuk még élénkít is. Az eredeti BB krémek szilikonokat tartalmaznak, amelyek kiegyenlítik a bőrt és eltakarják a kisebb hegeket, különösen az akné utániakat.

BB krém – kinek szánják?

A BB krém főleg tizenévesek számára készült, mert a nehéz alapozókat nem ajánljuk finom, fiatal bőrre. Mivel ez a kozmetikum sok hiányossággal megküzd, és ugyanakkor nem terheli túl a bőrt, az idősebb nők is használhatják. Ha azonban problémás arcbőröd van, csak a CC krém felel meg az igényeidnek.

CC krém – tulajdonságok

A CC krémek a BB krémek javított változatának tekintendők, mivel az utóbbiakhoz hasonlóan táplálják és hidratálják az arcbőrt, de teljesebb lefedettséget biztosítanak.

A “CC” rövidítés a “Color Control Cream”, a “Color and Care” vagy a “Colour and Correct” neveket fedi. Mindezen kifejezések a kozmetikai hatásra utalnak, amely a tökéletlenségek elrejtése és az arcbőr állapotának javítása.

CC krém – kinek szánják?

A CC krém nem elégíti ki a súlyos bőrproblémákkal küzdő nők igényeit, például mély hegek, súlyos bőrszínváltozások vagy gyulladás kezelését. Az ilyen jellegű problémák különleges ápolást igényelnek, amelyeket a CC krémek nem kezelnek.

BB krém és CC krém – hasonlóságok és különbségek

A CC krém a BB krém formulája alapján készült, de alapvetően problémásabb bőrre van tervezve. A CC krém hatása, mint a BB krémé, a korrektor és az alapozó kombinációján alapul, az utóbbi erősebb korrektor tulajdonságokkal rendelkezik. A CC krém elsődleges célja a súlyos bőrváltozások, mint például a pattanások, a vénák, a kitágult kapillárisok és a bőrpírok eltakarása, míg gyógyító tulajdonságai másodlagosak. A BB krémek ezzel teljesen ellentétesek. Fő feladatuk az irritált bőr regenerációjának felgyorsítása. Ezért a különbség könnyen észrevehető: a CC krém jobban elrejt és fed,mint a BB krém, és még jobban megvilágítja a bőrt, másrészt nem támogatja a léziók kezelését olyan hatékonyan, mint egy BB krém, amelynek antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatásai vitathatatlanok.

DD krém – tulajdonságok

A “DD” rövidítés “Dynamic Do-All” -ot jelent. A DD krém ötvözi a BB és a CC krémek hatását, továbbá ránctalanító összetevőket is tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a bőr öregedésének jeleivel is megküzd, és elfedi a finom ráncokat.

A DD krémet úgy tervezték, hogy még jobb gondoskodást és fedő hatást biztosítson, mint elődei, valamint hidratálja az arc bőrét. Ezzel együtt a termék felé elvárás az is, hogy könnyű állagú legyen.

DD krém – kinek szánják?

A DD krémek magasabb kondicionáló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a BB és CC krémek. Fő megkülönböztető tulajdonságuk a célcsoport – a DD krémek érett és igényes bőrű nők számára készültek. Ennek a terméknek az összetevői nemcsak elrejtik a bőrhibákat, hanem ránctalanító és élénkítő tulajdonságokkal is rendelkeznek, és céljuk a bőr öregedésének és a fáradtság jeleinek enyhítése.

BB krém, CC krém és DD krém – miben különböznek egymástól?

Összefoglalva arra a következtetésre juthatunk, hogy a BB krémek főként a tizenévesek és az olyan nők csoportjában bizonyultak népszerűnek, akik nem igényelnek teljes fedettséget vagy speciális ápoló tulajdonságokat az alapozótól. A CC krém biztosítja a problémás és elszíneződött bőrű nőknek a megfelelő fedést. Míg a DD krém elsősorban az érett bőr igányeit szolgálja ki, kondícionáló és öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük