7 Szépség Trükk

sz-eacute-ps-eacute-g-tr-uuml-kk-ouml-k.jpgNõk, akik szeretik a sminket és a kozmetikumokat, ismernek sok kozmetikai trükköt. A szépség trükkök az élet trükkök nõi változata, azaz egyszerû megoldások, amelyekkel kikerülheted a kellemetlen szituációkat. Bemutatjuk a hét szerencsés szépség trükköt, mely segít a legszokásosabb smink problémákban. Ismered õket?

#1 Göndör haj

A göndör haj megmentéséhez egy egyszerû kézkrém is jó, mely általában minden táskában megtalálható. A krém kis mennyiségét kend a kezedre és tedd a hajadra. Tartósabb hatásért kösd össze a hajad egy kontyba és rejtsd el egy sapka alá. Amikor újra kiengeded, ugyanolyan tökéletes lesz, mint elõtte és semmi sem fogja elrontani.

#2 Vad hajszálak

Egyik nõ sem szereti a kis hajat, amely kiáll, miután összekötjük a hajunkat. Ezeket a bosszantó hajszálakat ki tudjuk simítani egy fogkefével vagy hajlakkal. Egy nem használt fogkefével (vagy használt, de tiszta) fújd be hajlakkal és haladj át a hajszálakon. Kevésbé lesznek láthatóak.

#3 Parfüm illat elpárolgása

Az olcsó parfümökbõl gyakran elpárolog az illat, de növelhetõ a hatékonyságuk. Kiss mennyiségû növényi olajt (illatmentes) kell tenni arra a felületre, ahol a parfümöt szeretnéd használni. A parfüm tovább tart a zsíros bõrön.

#4 Túl kemény szemceruza

Minden nõ tudja, mennyire nehéz egy kemény szemceruzával vonalat húzni. Kissé megváltoztathatod a termék formuláját. Csupán 2-3 másodpercig kell a szemceruzát egy pl. gyújtó vagy gyufa felett tartani. Az ilyen hatás után a szemceruza inkább gél állagú lesz és sokkal intenzívebb lesz a színe.

#5 Csomós pillák

A nagy mennyiségû termék miatt csomós pillák nem szépek. Könnyen megigazítható a smink lemosó használata nélkül. Egy használt, de tiszta spirálra tegyél pár csepp növényi olajt, egy kis vizet és smink tartósító permetet. Fésüld át a pillákat.

#6 Szájrúzs szárazságot okoz

A nõk egy másik gyakori problémája a kedvenc színû ajakrúzs, mely kiszárítja az ajkakat. Nem kell kidobnod, de nem is kell elfogadnod ezt az állapotot. A rúzs használata elõtt mélyen tápláló ajakbalzsamot vagy könnyû olajt tegyél és várj pár percig, hogy megszáradjon.

#7 Arcpír hiánya

Amikor este kimész valahová, szükséged lesz arcpírra. Ha kifogytál belõle és nincs hozzá hasonlód, nincs szükség pánikra. A arcpír helyettesítésére használhatsz szájrúzst vagy szemhéjfestéket, feltétlenül matt verzióban és megfelelõ színben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük