A telt ajkak szexik! Hogyan töltsük fel őket?

A telt ajkak irigylésre méltóak, csábosak, ráadásul igézővé és nőiessé teszik a megjelenésünket. Éppen ezért nem csodálkozunk tulságosan, hogy egyre több hölgy keres dúsító termékeket és technológiákat. Mik a lehetőségek? Hogyan tehetjük az ajkakat nagyobbá, hogy azok természetesnek tűnjenek? Vessünk egy pillantást a legnépszerűbb módszerekre. 

Az ajkak rendkívül érzékenyek és számos idegvégződés található bennük. Az itt található bőr nagyon vékony, ráadásul plusz lipidréteg sem fedi. A mindennapos ajakápolás során a nedvesség szintjének emeléséről, a tápanyagok bejuttatásáról és a védelemről kell gondoskodnunk.

Sajnos ezek a méretükön mit sem változtatnak. Ha természetszerűleg keskenyek és szinte alig láthatóak az ajkaid, akkor az ajakír és a hámlasztó termékek használata nem fog bámulatos eredménnyel kecsegtetni.

Mit tehetünk, ha dúsabb ajkakra vágyunk? Próbáljuk ki a legnépszerűbb ajakfeltöltési módszerek egyikét.

Lip plumper, az ajkakat nagyobbnak mutató rúzs

Egy lip plumper, vagyis ajakdúsítós termék általában az első és legegyszerűbb megoldás, ami az eszünkbe juthat. A tartalmát úgy alkották meg, hogy az természetes, ugyanakkor valamennyivel teltebb ajkakat adjon. Ezen termékeknek egyre inkább nő a népszerűsége köszönhetően annak, hogy csak ideiglenes hatást nyújtanak. Ugyanakkor ugyanez tekinthető a legnagyobb hátrányuknak is. Mi a működési mechanizmusa? Kontrollált módon irritálják az ajkakat, így a duzzadt ajkak nagyobbnak tűnnek.

Ajakflip plazma tollal 

Ez egy kevésbé ismert, ám szintén visszafordítható megoldás. Az ultrahang hullámoknak a  segítségével a kollagén és elasztin szintézis megemelkedik, ami az ajkak volumenére is hatással van. Az eredmény gyorsan jön, mindössze 3-4 pár perces kezelés elegendő. Ezáltal az ajkak nagyobbak és igazán természetesek lehetnek.

Ajakfeltöltések 

Nem is kérdés, hogy ez az ajkak térfogat növelésének és dúsításának legnépszerűbb módja. A hialuronsav, a kollagén és a botox injekciók a tartósságuk okán olyan népszerűek.

Az ajakfeltöltés során a kiválasztott hatóanyagot fecskendezik az ajkakba, ezzel dúsítva és formálva azokat. A kezeléseknek az alábbi fajtái léteznek:

  • hyaluronsav
  • botox (botulinum toxin)
  • természetes kollagén
  • karboxi-metil-cellulóz

Lipofilling, feltöltés zsírral 

Az egyik legvitatottabb megoldás, amikor a páciens saját szöveteit hasznosítják. Ilyenkor zsírleszívással zsírt vonnak el a pácienstől, amit ezt követően megfelelően hasznosítanak.  Ez az eljárás sokkal komplikáltabb, mint a szájfeltöltés. Ez ténylegesen egy plasztikai műtét, nem csak egy gyors vizit a rendelőben.

Kb. 30-40 percet vesz igénybe és plusz fiatalító hatása is van: a befecskendezést megelőzően, a zsír kivonatot egyéb hatóanyagokkal – pl. őssejtek – dúsítják.

Semmi feltöltés: lézeres ajak terápia 

A lézer mindenképpen tekinthető az ajakfeltöltés alternatívájának. Tű nélkül képes hasonló eredményt elérni. Egyre népszerűbb a kis teljesítményű pikoszekundumos lézer. Mi a működési elve?

A lézer stimulálja a fibroblast-okat, amelyek ezáltal több kollagént termelnek. A több kollagén pedig egyértelműen feszesebb és fiatalabb bőrt jelent. A megfelelő lézerfény fokozza az ajkakat megfiatalító és nagyobbá tevő termékek felszívódását, pl. őssejtek.

Ajaknagyobbító műtét

Minden kétséget kizáróan ez a legkevésbé népszerű eljárás. A szilikon implantátumokat a páciens ajkainak méretéhez és formájához igazítják. A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik, hiszen ilyenkor az ajkak sarkai felmetszésre kerülnek, hogy végül az implantátumot a bőr alá helyezhessék. Az implantátumok könnyűek, hajlékonyak és  nagyon ellenállóak – kifejezetten tartósak, ám idővel felszívódnak. Sajnálatos módon ez az eljárás rendkívül költséges.

És mi a helyzet veled? Melyik ajakfeltöltős módszert választanád?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük