Arcpakolás tablettában. Vajon a lapmaszkok átveszik a piacot?

lapmaszk.jpgA lapmaszkok arcmaszkok lapok formájában, amelyeket az arcra kell helyezni. Egyre több népszerûségre tesznek szert és egészen Ázsiából az európai piacra utaztak. Az intenzív táplálás hatóanyaggal átitatott lapok formáját öltheti fel, de az utóbbi idõben piacra került a lapmaszk…….tabletta formában!

A boltok tele vannak lapmaszkokkal. Egyre nagyobb népszerûségre tesznek szert, mert felvitelük kevésbé problémás mint a hagyományos maszknak. Nem kell semmit kinyomni, szétterjeszteni az arcon, összepiszkolni az ujjakat és nehéz öblítéssel foglalkozni. Csupán elõ kell venned a tasakból egy hatóanyaggal átitatott cellulóz lapot, kibontanod és rátenni az arcodra. A megfelelõ lyukak a szemek, ajkak és orr számára biztosítják a maszk funkcionalitását. Eltudsz képzelni ennél innovatívabbat?

Igen, tudsz. Az ázsiai kozmetikum gyártók ezt bebizonyították az új keleti lapmaszkkal, azaz arc maszk tablettával. Ez a misztikus ázsiai titok nem más, mint egy tömörített maszklap tabletta formájában , melyet ezúttal nekünk kell hatóanyagba áztatni. Egy pohárban készítsd el az alábbi javasolt esszenciák valamelyikét:

  • alapvetõ esszencia (15ml aloe vera esszencia víz vagy kész tonik),
  • dúsított esszencia (10ml aloe vera esszencia víz és 5ml hialuronsav gél),
  • extra esszencia (10ml aloe vera esszencia víz, 5ml hialuronsav gél és 5 csepp arcszérum),
  • tej esszencia (15ml természetes kecske, szója vagy tehéntej).

Természetesen a gyártó által javasolt esszenciák csupán példák a cellulóz maszk áztatására hasznos keverékekre. A lapmaszkot igényeidnek megfelelõen lehet egy termékbe vagy növényi kivonatokba áztatni, amelyik jobban megfelel. Jegyezd meg, hogy mennyiségük ne legyen 15 ml-nél nagyobbak, mert ezt a mennyiséget ajánlják a lapmaszkhoz. Hogyan kell elkészíteni?

A tablettás lapmaszk kissé eltérõ elkészítést igényel, mint a hagyományos lapmaszk. Ebben az esetben a maszk tablettára hasonlít, ezért 15 ml kiválasztott esszenciát tegyünk egy kis üvegbe. A maszkazonnal kezdi felszívni az összetevõket és kiterjeszti volumenét.. Pár percen belül az egész esszencia felszívódik, majd a lapmaszkot óvatosan ki lehet bontani és feltenni az arcra. Jegyezd meg, hogy a maszkot jól rá kell nyomni az arcra ahhoz, hogy egyenletesen rátapadjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük