Cakey hatás az arcon. Hogyan kerüljük el sminkelés során?

cakey-hat-aacute-s.jpgA Cakey hatás olyan, mint a felpuffadt has sok megevett édesség után. Mégis ez az arcon is elõfordulhat! Derítsük ki, mi a cakey hatás a sminkben és hogyan kell kezelni?

Vannak olyan napok, amikor egyik kozmetikum sem hajlandó közremûködni az arcunkon. Az alapozó nem oszlik szét egyenletesen, foltokat hagy és elkenõdik? A púder kontraszt nélküli mattot hagy az arcon? Túl súlyos termékek az arcon? Ez a cakey hatás- csúnya, fokozza a tökéletlenségeket és ragadós. Hogyan kerüljük el?

1. Ne feledkezz meg a rendszeres arcradírról

A rendszeres arcradír puhítja a bõrt és az alapozó sokkal jobban eloszlik. A puhítás elsõ lépése az elhalt sejtek eltávolítása azért, hogy a kozmetikum ne tárolódjon és ne fokozódjanak a tökéletlenségek.

2. Hidratálás

A tökéletesen puha bõr nem csak a jó alapozó érdeme. A bõrt megfelelõen kell elõkészíteni a kozmetikum fogadására. A radír egy dolog, de a következõ lépés a hidratálás. Hidratáló arckrémet kell használnod és (néha) hidratáló arcmaszkkal hasznos megsegíteni. Ez megoldja az egyenetlen bõrtónus problematikáját.

3. Próbáljuk ki a smink alapot

Nagyon gyakran elfelejtjük, hogy mennyire fontos elõkészíteni az arcot a sminkelésre. Ha szemhéjfesték alapot használsz, hogy hosszabb tartóssága legyen, akkor miért ne használnál smink alapot? Ez a termék megkönnyíti az alapozó elosztását és kiegyenlíti a bõrt puha bõr hatásával.

4. Válassz megfelelõ alapozót

Annak ellenére, hogy cakey hatása leginkább a rossz bõrápolás miatt jelenik meg, ugyanakkor a rossz alapozó is okozhatja. Kiemelõ alapozókat kellene használnod, mert a mattító alapozó szárítja a bõrt. Világos, picit folyékony és nem olyan nehéz formulával rendelkezõ alapozó tökéletes fedést biztosít.

5. Tanuld meg a kozmetikum használatát

A cakey hatás bûntársa a nem megfelelõ használat. A púdert lágy kefével kell felvinni, míg az alapozót egy szivaccsal. El kell távolítanod a felesleges kozmetikumot, mert a túl sok terméknek mesterséges hatása van. Ajánlott mindkét kozmetikumot beveregetni az arc bõrébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük