Csokoládé – Nõk Szövetségese a Szépségért Zajló Harcban

csokol-aacute-d-eacute.jpgMilyen módon lehet a csokoládé a nõk szövetségese a szépségért zajló harcban? Úgy tûnhet, hogy a csokoládé a legnagyobb problémáink okozója – néhány többlet kiló és bõrhibák, amelyeket még a legjobb korrektor és alapozó sem rejtheti el. Téves. Csokoládé a legértékesebb kozmetikum!

A csokoládé SPAnak növekvõ népszerûsége van, bár acsokoládés kezelés nem azt jelenti, hogy határtalan mennyiségben fogyasztunk csokit. A csokoládé remek kozmetikum külsõ használatra a testen. A régi Columbia régióiban az aztékok Theobromaban hittek, azaz Quetzalcoatl isten kakaó fa ajándékában, amely a bölcsesség és tudás szimbóluma. Évszázadokon keresztül ismert a természetes csokoládé frissítõ és fiatalító tulajdonságai. Nem csoda, hogy az idõkben, amikor a táplálás természetes módjait értékeljük, ugyanígy fogjuk értékelni a csokoládé tulajdonságait.

Ez egy megfelelõ pillanat, hogy megvitassuk, hogyan mûködik a csokoládé. Azok a területek, amelyeken a csokoládé kezelést alkalmazzák két csokoládé tulajdonságon alapulnak – aromaterápiás és tápláló.

A csokoládé tápláló tulajdonságairól sokat lehet mondani. Többnyire nagyszerûen mûködik a bõr idõsödõ folyamatai ellen. Csokoládé használható a narancsbõr eltávolításához, mert kombinálja a bõr táplálását, hidratálását és regenerálását. A kakaó magvak csokoládé elõállítására használt mikroelemekben gazdagok, mely tápláló összetevõket nyújt a bõrnek, mint az A, B és E vitaminok és ásványi komplexek (kalcium, vas, magnézium és a foszfor).Ugyanakkor Theobrominet tartalmaz (koffeinhez hasonló), ami jelentõsen növeli a vérkeringést, stimulál és energiát ad.

A csokoládé aroma terápiás tulajdonságait a SPA központok is értékelik. Nem tagadható, hogy a csokoládé arcmaszkkal és testmaszkkal fedett jól kipihent, nyugodt és boldog nõ még szebbnek érzi magát. A csokoládé illata serkenti a szerotonin termelést (“boldogság hormon”) az endorfinokban, ami a nyugtatással, bágyadtsággal és sok mással kapcsolható össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük