Egy lépéssel közelebb a szép lábakhoz – Hogyan lehet ezt elérni?

b-otilde-r-aacute-pol-aacute-s.jpgA tavasz-nyár szezon már a nyakunkon és nemsokára rövid szoknyákban és sortokban fogunk járni. Még egy kis idõ és már mutogatni fogjuk lábainkat, melyek sûrû réteg alatt rejtõzködtek hónapokig. Ebben az idõben a legnagyobb kérdés, hogyan néznek ki a lábaink, mely messze nem tökéletesek. Hogyan lépjünk fel a lábunk szárazsága és fakultsága ellen?

Elsõ az elhalt hámsejtek hámlasztása

Tél után, a bõtr úgy tûnik, mintha pikkelyek borítanák. Hónapokig a vastag nadrág réteg alatt a bõr kiszárad és a felületén sok elhalt hámsejt található. Az epidermisz hámlani kezd és érdessé válik a bõr. Erre jó megoldás a radír – boltban megvásárolható vagy otthon is elkészíthetõ cukorral és sóval. A radír kisimítja a bõrt és csökkenti a tökéletlenségeket.

Második a mély hidratálás

Ahogy a meleg napok közelegnek, könnyedebb krémeket kezdünk használni, ami nem feltétlen szükséges. A tél utáni száraz bõr átfogó hidratálást igényel, ezért jó az olaj alapú testkrém. A lábaid is telítetlen zsírsavakban gazdag olajokkal hidratálhatod. Helyreállítja a bõr természetes pH értékét, a tested nem fog annyi vízveszteségben szenvedni és jól hidratált lesz.

Harmadszor megfelelõ szõrtelenítés

A szõrtelenítés legnépszerûbb módszerei a lézer és a viasz. De ugyanilyen hatékony lehet a hagyományos borotva, mely, ha megfelelõen használjuk, selymessé teszi a bõrt. A szõrtelenítést sose végezd száraz bõrön (legjobb, ha fürdés után puha bõrön végezzük), a szõrt növésének ellentétes irányába borotváld és utána használj krémet a bõr irritációk csillapítására.

Negyedszer, kiegyenlíti az arcbõrt

A közelgõ tavasszal a bõr sápadt és matt a téli idõszak után. A lábadon lévõ bõr tompaságát meg lehet szüntetni az elsõ napsugarak elõtt. Csupán megfelelõ krémet kell használni bronz elemekkel vagy önbarnító habot. Nyílván nem kell túlhasználni, mert ezeknek csak a fakó bõrszíntõl való megszabadulásban kell segíteniük, míg a lábad nem szerzi meg a természetes barnítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük