Hogyan manikűrözzünk – így lesznek tökéletesek a körmeid!

A szép köröm nem csak a nőiességgel összekapcsolt fontos szimbólum, de egy hatalmas próbatétel is egyben. Sok nő tekint rájuk díszíthető kiegészítőként, tehát nem meglepő, hogy mi is gyönyörűnek szeretnénk őket látni. Azonban vannak olyan napok, amikor a körmünk egyszerűen nem akar együttműködni. Nem csak a köröm szakad be, de a körömlakk is lepattogzik, végeredményben az egész manikűr egy katasztrófa. Ha neked is nehézséget okoz egyenletesen felvinni a lakkot, vagy folyton kikened a bőrödre a kozmetikumot, akkor itt az ideje, hogy együtt sajátítsuk el a helyes lakkozási technikát. Hiszen létezik egy módszer amelynek köszönhetően az ujjacskáid csodálatosan fognak kinézni. 

KÖRÖMRESZELÉS

A körömreszelés elkerülhetetlen, és olykor kifejezetten hálátlan feladat. A nem megfelelő reszelők mikrosérüléseket ejtenek a köröm szélein. Így a szélek egyenetlenek lesznek, majd a nap folyamán a víz és a pára csak tovább rontja az állapotukat. Végül a körömlemez beszakad vagy betörik. Éppen ezért szerezz be egy üvegből készült reszelőt, mert ezek a leggyengédebbek a körmökhöz. Ügyelj arra, hogy mindig csak egy irányba reszeld a körmödet, így maradhatnak a körmöd szélei simák és egyenletesek.

A KÖRÖMLAKK HASZNÁLATA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE 

  1. Tisztítsd meg alaposan és reszeld meg a körömlemezt ahhoz, hogy a körömlakk jobban tartson.
  2. Tegyél fel egy bázist, ezzel védve a körmödet a lakk káros hatásaitól és az elszíneződéstől. Ez az alap fogja tartósabbá tenni a manikűrt és egészségesebbé az ujj körmöket.
  3. Elérkezett a színezés ideje! Tegyél egy cseppet a kiválasztott lakkból a köröm közepére – igyekezz valamivel a körömágy fölé ejteni. Ne feledd ez a csepp nem lehet túl nagy, máskülönben le fog folyni a bőrödre.
  4. Most a terméket óvatos mozdulatokkal apránként oszlassuk el a köröm felső része felé.
  5. Majd a lecsöppentett lakkot a körömágy felé és el kell teríteni. Hogy a körömlemezt teljes hosszában takarja.
  6. Most itt az ideje a éléről gondoskodni. Helyezd az ecsetet a köröm szélére, közvetlenül a bőrnél, így futtasd végig az él mentén haladva
  7. Ilyenkor kell gyengéden meghosszabbítani a vonalakat, és kitölteni a még színtelen hézagokat. Gondosan lakkozd ki a széleket is. Ismételd a lépéseket minden körmöd esetén.
  8. A körmeidre két réteg termék kerüljön. Ne felejts el egy kevés időt hagyni az első rétegnek a száradásra, és csak azután vidd fel a következő adagot. Miután az is felkerült a fedésnek egyenletesnek és intenzívnek kell lennie. Ha úgy érzed, hogy szükséges természetesen harmadik réteget is felhelyezhetsz – de tartsd szem előtt, a túl sok lakk csak a manikűr kárára válik.
  9. Az utolsó lépés, hogy egy színtelen fedőlakkal borítod be, ezzel garantálva a fényt és a sérülésektől való védelmet a körmeid számára. Ez mindenképpen szükséges, ahhoz a manikür 1-2 napnál tartósabb legyen, különösen a széleket védd az átlátszó lakkal. Ezennel pedig már kész is a csodálatos manikűr!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük