Most megosztunk veled 3 érvet, hogy miért nem kellene reggel arcot tisztítani

Abban a pillanatban, hogy felébredünk először mindannyian a fürdőszoba felé vesszük az irányt. Vízzel megmossuk az arcunkat, majd különböző géleket és habokat használunk, hogy ezt követően rátérjünk a reggeli rutinunk következő lépésére. Mindez elég sok időt vesz igénybe, de hát mit lehet tenni, ehhez szoktunk hozzá. Úgy vagyunk az arctisztítással, mint a fogmosással, már el sem tudjuk képzelni nélküle a napkezdést. Ám, mi lenne …, ha felhagynánk a reggeli arcmosással, ehelyett spórolnánk magunknak egy kis időt, ráadásul a bőrünk is hálás lenne érte? Folytasd az olvasást, hogy számodra is világossá váljon, miért fontos a reggeli arctisztítás mellőzése.

Amikor valami tökéletlenséget észlelünk az arcunkon, rögtön meg akarunk tőle szabadulni. Új kozmetikumokat veszünk, drága beruházásokba bocsátkozunk, újra definiáljuk a szépségápolási rutinunkat, új állomásokkal és termékekkel kiegészítve azt. Sajnálatos módon a végeredmény pontosan az ellentéte annak, amit el szerettünk volna érni. Most változtassunk a nézőpontunkon és a minél több termék használata helyett tegyük le a voksunkat a minimalizmus mellé. Itt az ideje megtanulni, hogy a reggeli arctisztítás kihagyása sokkal szebb arcbőrt képes eredményezni.

3 ok amiért be kellene fejezned a reggeli arcmosást  

1. Hagyj időt az arcodnak regenerálódni 

Természetesen, ha csak gyengéd lemosókat és vizet használsz az arcod megtiszítására, sok bajt nem okozol. De nagyon sok csajszi, már korán reggel megsikálja, néha még le is radírozza az arcát. Ez kétségtelenül nagyon sok kárt eredményez! A bőr megsértésével pattanások, bőrpír és akne jelentkezik. Ha ezzel felhagysz, megadod a lehetőséget a bőrödnek az öntisztulásra.

2. Időt spórolsz 

Mindenki tudja milyen értékes minden perc a reggeli rohanásban. Ha nem használsz tartssz arctisztító szeánszokat reggelente, mindössze egy lemosóval vagy virágvízzel törlöd át az arcodat, sokkal kevesebb időt fogsz elpazarolni a fürdőszobában. Ami végeredményben mindössze néhány pillanatot vesz igénybe.

3. Az esti bőrápolás sokkal több előnnyel kecsegtet

A legtöbb hölgy esti rutinja többlépéses. Annak ugyanis nincs értelme, hogy felteszed a szérumot, a hidratálót és a szemkörnyék ápolót, majd néhány óra elteltével, már mosod is őket le. Ha reggel nem mélytisztítassz, akkor ezek a hatóanyagok nem fognak kárba veszni.

A reggeli arctisztítás minden bőrtípusnak hasznos? 

Ami a legfontosabb, meg kell figyelned a bőröd reakcióját. El kell telnie néhány napnak ahhoz, hogy végbemenjen valamiféle változás. A reggeli arctisztítás különösen a száraz bőrűek számára előnyös. Zsíros és aknés bőr esetén a hatás nem ilyen egyértelmű. Hiszen ebben az esetben, az arcmosás nem csak az olajat, de a baktériumokat és a csírákat is eltávolítja a bőr felszínéről, ezzel sokat javítva a bőr állapotán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük