Tények és mítoszok a tartós sminkrõl

tartos-smink.jpgEgyre több szemöldök smink módszere a tartós szemöldök smink. Sok nõ szeretne idõt spórolni a napi smink felvitelével tartós sminkkel. Bár egyre többen tartós sminkkel igazítják a szemöldökük formáját, számos mítosz kering e módszer körül. Minek higgyünk? Hogyan néz ki a tartós smink? Tapasztalt szakértõk, sminkesek és szépség szakértõk nem helyeslik a mítoszokat és a tartós smink tényekre támaszkodnak.

Idõigényes – MÍTOSZ

Bárhogyan is vélekedsz, a tartós smink nem idõigényes. Általános kezelése fél óra és egy óra között tart. A szemöldök hiánytól és a választott módszertõl függõen a tartós smink egy picit tovább tart, de a tapasztalt kozmetikus hatékonyan fog vigyázni rá.

A tartós smink nem mindenkinek való – TÉNY

Nem lehet tagadni, hogy minden tartós kezelésnél, ahol a bõr szerkezetének közvetlen beavatkozása történik elõzetes konzultáció szükséges. Számos ellenjavallat van, amelyek szerint nem ajánlatos a tartós szemöldök smink kezelés (vagy egyéb testrészen), és ezek: terhesség, szteroidokon alapuló gyógykezelés, diabétesz, pikkelysömör és a különbözõ fertõzések.

A tartós szemöldök smink hamisnak látszik – MÍTOSZ

Gyakran olyan nõkkel találkozunk, akiknek túlzott a szemöldök sminkje, de ez általában egy tapasztalatlan sminkes mûve, olyan kozmetikusok vagy nõk, akik egyedül akarták megcsinálni. A tapasztalt sminkesek által végzett tartós smink természetesen néz ki, kifinomult és ízléses, de ugyanakkor a szemöldök kívánt formájának hatását nyújtja.

A tartós szemöldök smink fájdalmas – MÍTOSZ

Meglepõnek tûnhet, de a tartós smink nem fájdalmas, attól függetlenül, hogy a tartós sminket közvetlenül a bõr szerkezetén végzik. Ez az érzéstelenítõnek köszönhetõ az eljárás során. Tartós szemöldök smink esetében a kozmetikus csak fájdalomcsillapító gélt vagy kenõcsöt fog használni (a száj érzékeny területének kezelése estében fogászati érzéstelenítést használnak).

A kezelés után a bõr nagyon érzékeny – TÉNY

A kezelést követõ pár óra után a bõr lehet, de nem feltétlenül, piros a szemöldök körül és egyes területeken duzzadás is elõfordulhat. A tartós szemöldök smink nagyon invazív, ezért számolni kell bizonyos korlátokkal, például szaunát vagy szoláriumot nem ajánlatos használni a kezelést követõ pár héten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük