185 legmérgezõbb kozmetikum!

ufc-que-choisir.jpg Nemrég, UFC Que Choisir, francia fogyasztók csoportja, bejelentette listáját közel kétszáz kozmetikummal, melyek – véleményük szerint – károsak lehetnek a fogyasztók egészségére. A 185 termék közül jól ismert márkák is megtalálhatóak. Mely kozmetikumok vannak a francia listán? Miért szerepelnek a listán?

UFC Que Choisir létrehozta az egészségre káros termékek listáját mert az összetételükben lévõ mérgezõ anyagok befolyásolhatják az emberi endokrin rendszert. A toxikológusok és bõrgyógyászok számos figyelmeztetésének ellenére, a gyártók nem kívánnak változtatni a termékek összetételén. Ezek az intézkedések teljesen legálisak, mert az UFC Que Choisirban leírt összetevõk jogszabálynak megfelelõek. A szervezet úgy döntött, hogy kimutatja azon kozmetikumok listáját, melyek (bár legálisak) károsak lehetnek az egészségünkre.

Ki van az UFC Que Choisir fekete listáján?

A francia fogyasztó csoport által elkészített lista 185 terméket tartalmaz, melyek bármely boltban megtalálhatóak. Ezeket a termékeket folyamatosan értékesítik, bár az összetételük mérgezõ lehet. Az UFC Que Choisir által elkészített listán a következõk is szerepelnek: Adidas, Axe, Dove, Elmex, Garnier, Bourjois, Signal, Oral-B, L’oreal Paris, Nivea, Head&Shoulders, Clarins, Colgate, Eucerin, Le Petit Marseillais, Mixa, Pampers, Rexona, Rimmel, Scholl, Vichy, és még néhány Carrefour kozmetikum.

Mely kozmetikumokat ajánlatos elkerülni?

Csak azért, mert ezek a márkák szerepelnek a francia listán, az nem jelenti, hogy a márkák minden kozmetikuma rossz. Mégis, ajánlatos ellenõrizni a termékek összetételét mint amilyen az arckrém, sampon, dezodor, borotválkozás utáni gél, szájöblítõk és parfümök.

Nagyon meglepõ volt, hogy még a hidratáló baba zsebkendõk is tartalmaznak fenoxietanol – mérgezõ tartósító anyagot.

Több mint 100 kozmetikum az UFC Que Choisir listáján anyagokat tartalmaznak, amelyek befolyásolják az endokrin rendszert és 50 közülük kémiai filtert Ethylhexyl Methoxycinnamatehasznál, ami a bõrben hormonként viselkedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük