Csináld magad – Házi bronzosító

bronzos-iacute-to.jpgA házi kozmetikumok trendje már pár éve elég erõteljes és ez azért van, mert a megoldásnak sok minõsége van. Egyre szívesebben otthon is elkészítjük a bõrápoló termékeket, míg a bátrabb és kreatívabb nõk smink kozmetikumokat is készítenek. Ma szeretnénk bemutatni egy házi bronzosító ötletet.

A kontúrozás is olyan népszerû lett manapság, hogy sok nõ csinálja. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy a smink népszerûségének növekedésével a kozmetikumok ára is nõ. Csak a kreativitás óvhat meg bennünket a további kiadásoktól. A patikákban található jól ismert márkák drága kozmetikumait könnyen lehet öko kozmetikumokkal helyettesíteni.

A házi kozmetikumnak vitathatatlan eszközei vannak, amit meg kell említenünk a házi bronzosító cikkünkben. Elõször is, mi mindig tudjuk, mit teszünk az arcunkra, mert mi választjuk a természetes összetevõket a termékbe. Másodszor, kisebb árért többet kapunk a termékbõl méghozzá jó minõségben felesleges vegyületek nélkül. Harmadszor csak azokat az összetevõket kell összekeverni, amelyek a bõrünknek jó, ezért a házi kozmetikum sokkal személyesebb és megfelel az egyéni igényeknek.

Íme néhány egyszerû recept öko bronzosító elkészítéséhez olyan összetevõkkel, amelyeket a konyhában is megtalálod.

Mire lesz szükséged?
  • Burgonyakeményítõ (liszt),
  • természetes kakaó,
  • fahéj,
  • õrölt szerecsendió.
Hogyan készítsünk otthon bronzosítót?

A legfontosabb az, hogy a jobb hozzávalók arányát találjuk meg, így nem lesz túl világos vagy túl sötét színû. Próbálgatással keverjük össze a felsorolt összetevõket, míg nem kapod meg a megfelelõ bronzosító színt. Ha nem szereted a laza smink termékeket, kicserélheted a laza bronzosítót egy házi krém bronzosítóvá. Az elkészített keverékhez adj hozzá néhány csepp természetes növényi olajt, aloe vera gélt, hialuronsav esszencia vizet vagy Duralinet Sephorából. Az arányokat jól ki kell mérni, hogy megfelelõen selymes állagot kapjunk. Tedd a házilag elkészített bronzosítót egy csomagolásba és használd a saját kezûleg elkészített terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük