Legjobb szemkörnyék-ápolási tippek

A szemkörnyéki bőr a dermis legérzékenyebb és legsérülékenyebb része. Hajlamos a vízvesztésre és könnyen irritálódik is. Valóban ez említett terület nagy igényeket támaszt azokkal szemben, akik minél inkább ki szeretnék tolni a szarkalábak megjelenését. Nem mellőzheted az elegendő tápanyag- és folyadék bevitelt, máskülönben nem kerülhető el a megjelenésből igencsak levonó gyűrött bőr. Milyennek kell lennie a megfelelő szemkörnyék ápolásnak?

A bőrt általában egy lipid réteg védi, kivéve a szem alatti részt, ami azért nagy kár. A szemkörnyéki bőr nagyon vékony és kényes, éppen ezért hajlamos olyan hamar a ráncosodásra. A nem elegendő mennyiségű alvásért, a képernyő előtt eltöltött túl sok időért, és a bőrápolás során elkövetett hibákért súlyos árat fizetünk. Szerencsére ismerünk néhány olyan megoldást, amellyel a segítségedre lehetünk.

Sminkeltávolítás 

Ez minden bőrápolási rutin és szépségápolás alapja. A színezett kozmetikumok irritálhatják a szemhéjat és a kötőhártyát, sokszor a bőr regenerációját is meggátolják. A boltok kínálatában számos olyan sminkeltávolító szerepel, amely amellett, hogy megszabadít a sminktől, a bőrt is nyugtatja.

Ügyelj arra, hogy óvatosan végezd az eltávolítását. A túl durva bánásmód elvehet a bőr rugalmasságából, ami egyenes út a ráncok kialakulásához. A belső szemzugból mozgasd kifelé a vattapamacsot (megjegyzés: soha nem ellenkező irányban). Addig ismételd a módszeres megtisztítását, amíg minden sminkmaradványt el nem távolítottál.

Hogyan tölthető fel ismét nedvességgel a szem alatti bőr? 

Sajnálatos módon a szemkörnyék gyorsan veszít a nedvességből, a dehidratációs folyamatot pedig nagyon sok faktor elősegíti. Például a szappanok, samponok és azok az irritációt okozó összetevők, amelyek oly sok kozmetikumban megtalálhatók. A törékenység és a sérülésre való hajlamosság kiküszöbölése érdekében gyengéden kell bánni a bőrrel. Napi rendszerességgel van szüksége hidratálásra is.

Kezd belülről! A szemkörnyék jó karban tartása szinte lehetetlen feladat, ha az egész szervezetedben nincs elegendő nedvesség. Ez az alapigazság különösen nyáron nagyon fontos, mert ilyenkor a vízvesztés még radikálisabb.

Hogyan fedjük el a szem alatti sötét karikákat? 

Az álcázó sminknek két célja van: a sötét karikák eltüntetése és a bőr világosítása. Mégis az fedő festést is szakszerűen kell kivitelezni. A nők nagyon sokszor követik el azt a hibát, hogy túl világos korrektort használnak a hibák eltakarására. Egy másik elkerülendő probléma a túl nagy mennyiségű kozmetikum felvitele. Soha ne vidd fel túl vastagon a korrektort, illetve mindig előkészített bőrön dolgozz. Akkor lesz igazán szép a végeredmény, ha először az alapozót teszed fel és csak ezt követően a korrektort. A kozmetikum megfelelő eldolgozásához használd a gyűrűs ujjadat.

A puffadás és sötét karikák mérséklése érdekében használj A-, C-, és K-vitaminnal, koffeinnek, valamint plusz gyógynövényekkel dúsított termékeket. Az ilyen termékek képesek serkenteni a vérkeringést, aminek köszönhetően a vérerek összezsugorodnak. A felgyorsult véráramlásnak köszönhetően a karikák elhalványulnak, a puffadás pedig jelentősen alábbhagy. Folytasd a bőröd hasonló termékekkel való kezelését és látni fogod a javulást. Csak légy kitartó.

Különleges körülmények között, azonnali eredményt hozó radikális szemkörnyékápolókat is bevethetsz. Ilyenek lehetnek a kollagénnel vagy növényi kivonatokkal átitatott szemkörnyékápoló maszkok. Ezek bizonyítottan képesek mélyhidratálni a területet. Végül, de nem utolsó sorban a mikrokeringést felpezsdítő kozmetikumok is köztudottan nagyon hasznosak. Ezeket mindig egy görgős applikátor segítségével alkalmazd, így a célzott terület egy rövid, de annál intenzívebb kezelésben is részesülhet. Előzőleg tegyük a készítményt a hűtőbe, hogy a felhelyezéssel rögtön hűsítse is a bőrt. Ezáltal kaphatjuk a legjobb végeredményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük