Smink trükkök az arc optikai karcsúsítására – ismered õket?

smink.jpgKerek arcod van? Vagy az arcod picit duzzadtnak tûnik és szeretnéd levékonyítani? Jól átgondolt és kigondolt smink teljesen megváltoztathatja az arcod. Észrevehetõ fiatalság veszi át a tökéletlenség helyét és ez nem minden. Hogyan készítsünk karcsúsító sminket?

#1 Két különbözõ árnyalatú alapozóra lesz szükséged

A profi karcsúsító smink több sminket igényel az átlagnál. Érdemes két alapozóból beruházni – az egyik egy tónussal világosabb, mint az arcbõrünk, míg a másik egy tónussal sötétebb, mint az arcbõrünk. Minek két alapozó? Segítségükkel manipulálhatsz az árnyalatokkal az arcodon. A világosabb alapozót az egész arcra vidd fel, míg a sötétebbet csak azokra a részekre, amelyeket karcsúsítani szeretnéd, pl. az orr, homlok oldala és állkapocs.

#2 Bronzhatású púderrel vagy bronzosítóval kontúrozz

A megfelelõ árnyalatú bronzhatású púder vagy bronzosító a karcsúsító smink legjobb barátja. A megfelelõen használt bronzosító remekül karcsúsítja az ovális arcot. Mire kell odafigyelni? A kontúrozó kozmetikumot mindig dõlt mozdulatokkal kell felvinni, mert a horizontális szélesíti arcot. A bronzosító optimális karcsúsító hatást kelt arcpofák alatti vonalban. Ugyanakkor az arc optikailag hosszabb, hogyha az arc két oldalát sötétítjük (homlok és az állkapocs oldalai).

#3 Tanuld meg ésszerûen használni a kiemelõt

Nem csak a sötétítés karcsúsítja az arcot. Alapvetõen a sötétítõ sminkben a kiemelés nem kívánatos, de a megfelelõ elvégzése segítheti az ovális arc hatásának elérését. A finom kiemelõt mindig foltonként használd azokon a részeken, amelyeket kiemelni szeretnéd, mint pl. az orr közepe és hegye, az arc oldalai közel a halántékhoz, ajakív, áll közepe és a homlok közepe (azaz az arc középsõ része).

#4 Ne feledkezz meg a természetesen rózsaszín arcról

Minden karcsúsító smink tökéletes befejezõ lépése a pír, mely háromdimenzionális hatást kelt. Puha ecsetet használj metszett sörtével. Hol kell használni? Legjobb, hogyha a pofacsont felületén alkalmazod, azaz minden orca közepén.

A legfontosabb tipp!

Jegyezd meg, hogy az összes kozmetikumot egyesítened kell ahhoz, hogy alkalmazkodjon az arc bõréhez és, hogy minél természetesebb hatást keltsen a korrektorral és a kiemelõvel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük